Depressieve klachten

Facebook
LinkedIn

20 januari was het blue monday. De meest depressieve dag van het jaar. Helaas zijn er voor vele mensen heel veel dagen die met leegte, somberheid en depressieve gevoelens worden doorstaan. Bijna 1 op de 5 krijgt hiermee te maken.

Door mijn werk als verpleegkundige in de psychiatrie heb ik al vele mensen gezien met deze slopende ziekte. Tijdens mijn studie tot orthomoleculair therapeut ben ik me gaan verdiepen in voeding en depressie. Ik kwam erachter dat voeding, de voedingstoestand, de darmgezondheid en het endorfinesysteem veel kunnen doen in het ontstaan van depressie en somberheid. Als deze factoren verstoord zijn worden we ziek. De darm wordt ook wel ons 2e brein genoemd. Je kunt je voorstellen dat als de darm niet goed werkt, dit dus invloed heeft op onze hersenen en dus onze gevoelens.

Over het endorfinesysteem heb ik al eerder geschreven. Zodra dit systeem uit balans raakt door voeding, stress, medicatie enz. kunnen somberheid en leegte ontstaan. Het gevoel dat je iets mist, terwijl je toch alles hebt in het leven. Ook een constante onrust is een veelgehoord probleem, en moeite met concentreren of motivatie vinden om zaken aan te pakken.

Herken je deze problemen? Je kunt hier iets aan doen! Kijk eens op https://bewustgoedleven.nl/brainq-therapie/

💚

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen