Insulineresistentie

Facebook
LinkedIn

Heb jij heel veel moeite met het vermijden van suiker? Kun jij die zoetigheid echt niet laten staan omdat je dan flauw wordt of bloedje chagrijnig? Kun jij zonder tussendoortjes of rol je dan om? Ga je trillen, krijg je concentratieproblemen en wordt je zicht wazig? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je insulineresistentie hebt!

Ik ga proberen het simpel uit te leggen →
Zodra je eet gaat je bloedsuiker omhoog. Om de bloedsuiker weer te laten zakken wordt insuline aangemaakt. Insuline zorgt ervoor dat de suikers worden opgenomen in de cellen waardoor je energie krijgt.

Bij insulineresistentie is er een probleem in dit proces en zijn de cellen minder gevoelig voor insuline geworden. De suikers worden dus minder goed opgenomen in de cel waardoor de bloedsuikers hoog blijven en de energie niet in de cel terecht komt.

Wat merk je van insulineresistentie → Vermoeidheid, gewrichtsklachten, geheugen- en concentratieproblemen, klachten rondom de menstruatie en overgang, hoge bloeddruk en spierklachten.

Hoe krijg je insulineresistentie → Verkeerde voedingskeuzes, tekort beweging, stress, overgewicht en erfelijke belasting

Yep, als je dit hebt moet je dus juist van de suiker en snelle koolhydraten af maar dat is verdomde lastig! Toch is hiermee aan de slag gaan zeer belangrijk!! Insulineresistentie kan namelijk een voorstadium van diabetes type 2 zijn en kan heel veel nare uiteenlopende klachten veroorzaken!

Lukt het jou niet zelf om hier vanaf te komen? Herken je de klachten maar weet je niet hoe dit aan te pakken? Mail of bel me dan!!!

Meer berichten

Antidepressiva

De keerzijde van antidepressiva De hel van antidepressiva is wellicht een betere titel want ik zie zoveel narigheid van antidepressiva in de

Depressie en somberheid

In mijn praktijk behandel ik ook mensen met depressie, somberheid, burn-out, angsten en stress gerelateerde klachten. Je zou verwachten dat deze mensen