Stress en overgewicht

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Heel vaak hangen deze twee samen. Chronische stress kan leiden tot overgewicht. De onderzoeken tonen aan dat er een duidelijk verband is en dat het alles te maken met het hormoon cortisol dat vrijkomt bij stress. Op zich niets ernstigs maar wel als het langdurig is.

Onderzoek toont aan dat hoge cortisolspiegels een verhoogde afzetting van vet tot gevolg kunnen hebben en dan voornamelijk op de buik. Ook is gebleken dat stress zorgt voor verkeerde voedingskeuzes en eetbuien. Dit hangt samen met je endorfinesysteem die vaak uit balans raakt door een teveel aan stress. Check mijn e-bookje (linkje hieronder, in bio of op de site) eens als je daar meer over wilt weten!

Stress veroorzaakt ook vaak slaapproblemen, verteringsstoornissen, vermoeidheid en minder zin om te bewegen. Allemaal niet handig als je eigenlijk probeert af te vallen. Je komt op deze manier in een vicieuze cirkel terecht waar je niet zo gemakkelijk meer uitkomt.

Als orthomoleculair en brainQ therapeut kijk ik naar zowel functioneren van het lichaam, de voeding maar ook naar de werking van het endorfinesysteem en stress bij mijn klanten. Dit maakt dat de aanpak breed is en rekening houdt met alle omstandigheden. Soms moet eerst het systeem tot rust komen, de slaap verbetert worden voor we kunnen beginnen met veranderingen in voeding. Alles om ervoor te zorgen dat klanten zich snel wat beter gaan voelen en daardoor ook weer energie krijgen om nog beter voor zichzelf te gaan zorgen đź’š

Meer berichten

Stress

Weet je dat stress èèn van de meest verziekende factoren is? Ik schrijf er vaker over maar wanneer hebben we dan stress?

Bloedsuikerschommelingen of insulineresistentie

âť—Vermoeidheidâť—Niet lang zonder eten kunnenâť—Veel trek in zoetigheidâť—Het gevoel hebben dat niets echt energie oplevertâť—Dipjes na het etenâť—Hangry aanvallen; als je niet