Tekort eten

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Zodra mensen voelen dat eten niet lekker meer valt, de darmen reageren of de kilo’s er niet vanaf willen, gaan ze minder eten. Dit kan soms een hele goede oplossing zijn als je maar wel aan je voedingsstoffen blijft komen en niet tekort echte voeding binnenkrijgt. Vaak is het alleen nog een broodje kaas of een bakje yoghurt en een avondmaaltijd die gegeten wordt en dat is meestal niet voldoende.

Om optimaal te functioneren hebben we iedere dag genoeg bouwstoffen nodig zoals vetten en eiwitten en hebben de meeste darmen baat bij een flinke portie vezels uit groenten en fruit. Als je dingen weg gaat laten kun je last krijgen darmproblemen, vermoeidheid, slechte huid, broze nagels, hoofdpijn, spier klachten, slaapproblemen en hormonale problemen zoals menstruatieklachten en schildklierproblemen. Slecht voor je gehele gezondheid dus en een ander gevolg kan zijn dat je vastloopt met afvallen.

Let jij erop dat je voldoende groente en fruit binnen krijgt, of dat je genoeg eiwitten eet? En hoe zit het met vet? Welke gezonde vetten kies jij? 💚

Meer berichten

Stress

Weet je dat stress èèn van de meest verziekende factoren is? Ik schrijf er vaker over maar wanneer hebben we dan stress?